Waarom beleefplekken

“Mensen met een hersenbeschadiging, zoals dementie is, zijn gebaat bij een duidelijk en herkenbare woonomgeving. Hoe herkenbaarder hoe beter. De sfeer die vroeger bij opa en oma heerste; gezelligheid en kneuterigheid.” Volgens Eefje van Keeken!

Waarom? De beleefplekken nemen de dementerende patiënten mee naar vroeger of een bijzondere locatie. De zintuigen worden geprikkeld door geur, gevoel, zicht en gehoor. Wij vinden het belangrijk dat dementerende ouderen, die op een gesloten afdeling zitten, nog steeds genieten en zich vooral niet vervelen. Wanneer de dementie vordert, zal de dementerende steeds minder initiatief nemen, zich gaan vervelen en de lusteloosheid toenemen. Maar wij kunnen hen daarbij helpen.

 

Beleef het!

Inmiddels hebben we al diverse beleefplekken succesvol ingericht. Van snoepwinkel en treincoupé tot paardenstal en van een stoere mannenschuur tot een rustig parkje. Niets is te gek en we denken mee met de wens van het verzorgingstehuis. Uiteraard ontwerpen wij op maat.

Zo maken we bijvoorbeeld heel subtiel een nooduitgang of lift ‘onzichtbaar’, of we toveren een slaperkamerdeur om tot een bijzondere, statige voordeur van een landhuis. Liever een sfeervol welkom met bloemetjes en welkomstbordjes dan een suffeentree met schuifdeuren? Wij regelen het. De patiënt voelt zich hierdoor speciaal, maar bovenal voelen zij zich thuis.